Mylogenics

Blessures, Pijnklachten en Prestatieverbetering

Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve technieken uit verschillende behandelmethoden.

Myogenics is een behandelmethode die zich richt op het functioneren en de disfunctie van het neuromusculaire en musculaire systeem, met als doel pijnloos te kunnen bewegen. Het streeft ernaar om in zo kort mogelijke tijd opmerkelijke resultaten te behalen.

Het doel van Myogenics is snel herstel of prestatieverbetering in specifieke oefeningen of sporten. Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen en daarom is beweging het beste medicijn.

Mylogenics bestaat uit 3 onderdelen

Activation

De term “activation” verwijst naar het neuromusculaire systeem. Door middel van specifieke testen wordt gezocht naar zwakke schakels in de spierketen. Als een spier zwak is, moeten andere spieren harder werken om deze te compenseren, wat op lange termijn kan leiden tot klachten of pijn. De spieren kunnen weer geactiveerd worden door middel van massage op specifieke neurolymfatische punten.

Na een trauma, zoals een val of een auto-ongeluk, kunnen spieren uit voorzorg verkrampen, wat kan leiden tot klachten. Door middel van activation en oefeningen kan dit hersteld worden, maar als dit te lang duurt, kan het verkleven (vastzitten).

Release

Met de behandelmethode van “release” zoeken we naar verklevingen in de spieren en maken we deze los. Onze spieren bestaan uit lagen die op elkaar kunnen plakken, wat kan leiden tot verlies van de functie om in en uit elkaar te schuiven. Dit kan leiden tot extra stress op de pezen en irritatie, en kan ook de biomechanica van het gewricht veranderen, wat op zijn beurt weer klachten kan veroorzaken. Om dit te compenseren, zullen andere spieren harder moeten werken, wat vaak leidt tot klachten. Door de verklevingen los te maken, herstellen we de functie van de spier en kunnen de pijnklachten verminderen en kunnen de omliggende spieren ook ontspannen.

Het losmaken van spieren kan gevoelig zijn, maar het kan ook een verlichtend en vrijer gevoel geven, omdat de spanning en verklevingen in de spieren worden opgelost. Dit kan leiden tot een verbeterde bewegingsvrijheid en vermindering van pijnklachten.

Rehab

Met rehabilitation, ook wel “rehab” genoemd, helpen we mensen om pijnloos te kunnen bewegen. Dit wordt vaak gecombineerd met behandelingen zoals activation en/of release, en bewegingen die helpen bij het herstel. Na een operatie of acute blessure kan rehabilitation, door de juiste bewegingsprikkels op het juiste moment te geven, de hersteltijd aanzienlijk verkorten. Door oefeningen te doen en te bewegen, stimuleren we de doorbloeding naar specifieke locaties en activeren we het genezingsproces in dat gebied.

Door deze 3 onderdelen samen te voegen geeft die een brede en holistische kijk naar het lichaam. Zo kan er in en korte tijde het probleem opzoeken en kan je heel gericht te werk gaan met snel en spraakmakende resultaten. Het is ook niet ongewoon om na 1 behandeling een verbetering van 50% te merken in kracht, mobiliteit, pijn en/of stabiliteit.

Everybody is right. If you take the right person, with the right problem, for the right treatment for the right amount of time.

Overload Wordwide

Veel gestelde vragen

De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz. Dit zorgt voor een zeer effectieve aanpak en efficiënte behandeling van ieder specifiek probleem voor iedere patiënt. Deze unieke aanpak zorgt voor spectaculaire resultaten.

De Mylogenics Practitioner spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de Mylogenics Practitioner een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Met de Mylogenics™ behandelmethode worden zwakke schakels direct versterkt, wordt een doelgericht trainingsschema gemaakt en wordt indien noodzakelijk het herstel bevorderd met behulp van de juiste voeding en supplementen. Het doel van Mylogenics™ is het herstellen van de lichaamsfuncties waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Jaarlijks worden er Mylogenics refreshments voor de Practitioners aangeboden om hun technieken up to date te houden. Op deze website vind je de gecertificeerde Mylogenics Practitioners.

Mylogenics™ is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Veel professionele atleten prijzen de Mylogenics™ methodiek vanwege de spectaculaire resultaten die worden bereikt bij hun vaak ernstige blessures. Mylogenics™ is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder:

 • RSI
 • arthritis (reuma)
 • nekpijn
 • achillespees ontsteking
 • onderbeen blessures
 • enkel problemen
 • pees ontstekingen
 • biceppees ontstekingen
 • pols blessures
 • bovenbeen blessures
 • frozen shoulder
 • zenuwpijn
 • kneuzingen
 • slijmbeurs ontstekingen
 • golf blessures
 • spierscheuren
 • hand blessures
 • spierverrekkingen
 • heup blessures
 • schouderpijn
 • jumpers knee
 • ilio tibiaal frictie syndroom
 • schouder blessures
 • tenniselleboog
 • knie blessures
 • voetpijn
 • en meer….
 

Overbelaste spieren (en andere weefsels) veranderen op 3 belangrijke manieren:
1. acuut (verrekkingen, scheuren, kneuzingen etc.)
2. chronische kleine beschadigingen (micro trauma)
3. gebrek aan zuurstof (hypoxia)

Al deze factoren kunnen er voor zorgen dat het lichaam verklevingen vormt. Dit zorgt ervoor dat de diverse weefsels die normaal vrij kunnen bewegen aan elkaar gaan kleven waardoor er pijn en ongemakken ontstaan. Als het aantal en de omvang van de verklevingen toeneemt worden spieren zwakker en korter, ontstaan er peesontstekingen en kunnen zenuwen beklemd raken. Dit kan verminderde beweging, krachtverlies en pijn veroorzaken. Als een zenuw wordt ingeklemd kan een patiënt tintelingen, een doof gevoel en/of spierzwakte ervaren.

De Mylogenics™ methode richt zich, in tegenstelling tot vele andere methoden, ook op het optimaal functioneren van het neurologisch systeem. Een dysfunctie in het neurologisch systeem wordt bij andere behandelmethoden in 80% van de gevallen niet eens opgemerkt of niet erkend. Met behulp van diverse technieken richt Mylogenics™ zich wel op het optimaliseren van het neurologisch systeem waardoor er direct een afname van pijn kan worden ervaren evenals een spectaculaire krachttoename.

Helaas is het niet mogelijk om de kosten te declareren bij de zorgverzekeraar.

Een Mylogenics™ behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De Mylogenics™ practitioner evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld.

Tevens zal de Practitioner diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren.

Mylogenics™ is een niet invasieve, veilige manier van behandelen. Een Mylogenics™ behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics™ duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verhelpen van chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven.

De behandeling kan over het algemeen gewoon worden uitgevoerd door de kleding heen. Het is hooguit mogelijk dat er gevraagd wordt om alleen het te behandelen deel te ontbloten. Afhankelijk van het te behandelen gebied is het dan ook aan te raden gemakkelijke kleding te dragen.

Behandelingen kunnen tijdens de bewegingen van de diverse protocollen oncomfortabel aanvoelen als o.a. de diverse verklevingen worden los gemaakt. Dit oncomfortabele gevoel is slechts tijdelijk; het verdwijnt vrijwel direct zodra de beweging tijdens het specifieke protocol gestopt wordt.

Het is normaal dat de patiënt tijdens de behandeling dezelfde symptomen als van de klachten ervaart. Dit is een goede indicatie dat het probleem is geïdentificeerd. Veel patiënten ervaren een Mylogenics™ behandeling als een ‘lekkere pijn’.

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al direct een positief resultaat. Dit kan zijn een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

Absoluut niet! Mylogenics™ is erg specifiek en de resultaten zijn zeer spectaculair. Doordat de Practitioner met specifieke technieken en testen zeer snel een duidelijk beeld krijgt over de oorzaak van de klachten, en dus niet gericht is op de gevolgen ervan, zal de effectiviteit van de diverse technieken enorm toenemen.

Het verdwijnen van klachten na een éénmalige behandeling zijn geen uitzondering, zelfs niet bij chronische klachten.

Omdat met de Mylogenics™ methode direct een duidelijk beeld wordt verkregen van de daadwerkelijke oorzaak van de klachten kan de Practitioner snel specifieke adviezen geven en indien nodig preventieve oefeningen voorschrijven waarmee herhaling kan worden voorkomen. Al met al is de kans dat de klacht terugkomt of zich herhaalt dus erg laag.

Alleen een gecertificeerd Mylogenics™ Practitioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die elders zonder succes zijn behandeld zijn alsnog verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics™ behandeling.

Veel patiënten zijn na slechts één tot twee Mylogenics™ behandelingen al enorm geholpen.

Vrijwel alle weefsels in ons lichaam bestaan uit diverse lagen; de fascia genoemd. Deze structuren verbinden alle weke delen zoals spieren, pezen, banden etc. in ons lichaam. De fascia zorgt voor een flexibel skelet.

Als deze weefsels optimaal zijn zijn ze glad en flexibel zodat spieren, zenuwen, bloedvaten en organen goed kunnen functioneren.

Neem als voorbeeld een stuk plakband waarvan de gladde kant vergelijkbaar is met gezond weefsel en de plakkerige kant een verkleving veroorzaakt. De gladde kanten glijden net als bij onze weefsels gemakkelijk over elkaar en de plakkerige kanten veroorzaken tijdens beweging een strak gespannen en geforceerd gevoel.

Deze verklevingen, in bijvoorbeeld het spierweefsel, zorgen ervoor dat een spier niet goed kan functioneren. De spier gaat dan klachten geven zoals pijn en stijfheid. Een verkleving aan een zenuw veroorzaakt tintelingen, pijn en een doof gevoel.

De aanpak tijdens een Mylogenics™ behandeling is totaal verschillend van die tijdens een massage. Net als de resultaten van de behandeling. De Mylogenics™ methode bevat veel meer technieken dan alleen massage.

Prestaties variërend van bijvoorbeeld golf, hardlopen, zwemmen etc. kunnen door Mylogenics™ behandelingen significant toenemen. Door het herstellen en optimaliseren van zowel het neurologisch systeem als de spierfuncties en bewegingen kan het lichaam efficiënter functioneren. Reactietijden verbeteren als de spierfuncties verbeteren.

Heb je na het lezen van de vaak gestelde vragen nog onbeantwoorde vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bron

Voor meer informatie over Mylogenics kijk dan op de officiële website mylogenics.nl of kijk op overloadworldwide.nl

Behandeling

Hoe de eerste behandeling er uit.

Tijdens de eerst afspraak bespreken we de klacht wanneer heb je waar last van en de mogelijk oorzaak. Aan de hand van het gesprek kijk ik naar spierfunctie door middel van spierlengte testen, oefeningen en verklevingen. Na de behandeling doen we samen oefeningen die je ook mee krijg, om toekomstige klachten en blessures te voorkomen.

Een behandeling duur 45 min. Afhankelijk van de aard van de klacht is heeft een klacht gemiddeld genomen 2 tot 5 behandeling nodig. Na een behandeling is er vaak een verbetering van minimaal 50%.

De kosten voor een behandeling zijn 55,- euro.